Elsuth brengt ‘De Koningskwestie”

Enkel het eerste bedrijf heb ik gezien. En ja, mijn interesse naar de rest is echt wel gewekt. Het samenspel tussen vader en dochter De Langhe, het vakmanschap van Freddy en Luc, de regie van Lieve, alles is aanwezig voor een onderhoudend avondje uit, bij Elsuth …

Korte inhoud

Na het overlijden van zijn vrouw ziet koning Alexander II het niet meer zitten en trekt zich anoniem terug op een flat in de stad. Alleen zijn bediende weet waar hij is. Op die flat maakt hij kennis met Doris, een ongehuwde moeder die boven hem woont en waarmee hij vlug goeie maatjes wordt.

Tot de eerste minister hem op het spoor komt en probeert te overhalen zijn taak terug op te nemen… Parallel hiermee loopt het verhaal over hoe de verdwijning van de vorst door de media behandeld wordt en hoe men in het land reageert. Een warm-menselijke komedie met heel wat grappige allusies op allerlei Belgische toestanden.

De cast

Drie van de vier acteurs zijn bekende gezichten van Elsuth, die al in verschillende producties geschitterd hebben.

Zo zal heel Elst intussen Peter De Langhe, Luc D’Hondt en Freddy Blondelle kennen. Ook Rosemie, dochter van Peter, schittert in “De Koningskwestie”.

Lieve De Meyer regisseert ook dit jaar weer alles in goede banen.

Reserveer tijdig

U hebt de keuze uit de volgende vijf voorstellingen in het begin van volgende maand :

  • vrijdag 2 en 9 december, telkens om 20 uur
  • zaterdag 3 en 10 december, telkens om 20 uur
  • zondag 11 december, om 19 uur

Reserveren kan via www.elsuth.be of 0479/20 96 28

Artikel verschenen in Het Nieuwsblad – online

Reacties gesloten.