‘Geutelingen zijn heel speciaal en heel lekker’

 De uiterst sympathieke acteur Jef De Smedt (56), alias pispaal Jan Van Den Bossche in de VTM-soap Familie, opende zondag officieel het Geutelingenseizoen.

Jef De Smedt luistert aandachtig naar de richtlijnen van 'ancien' Walter Serbruyns: de acteur toonde zich een vaardige leerling. copyright edp

‘De opgeblazen geutelingen in de oven doen me denken aan borstimplantaten’, knipoogde acteur Jef Desmedt in het aanschijn van de hete ovenmuil in het museum van het Geutelingencomité.

Na een paar lesjes van ancien Walter Serbruyns goot de VTM-acteur bijna als een volleerde geutelinggieter. ‘Ik heb nog nooit van dit product gehoord’, vertelt hij even later terwijl hij geniet van zijn allereerste geuteling ooit.

Goede doel steunen

‘Ik woon in Heverlee bij Leuven en daar hebben we niets dat ook maar lijkt op een geuteling. Maar ik mag wel zeggen dat dit heel speciaal en lekker is. Toen ik hoorde dat de opbrengst voor het goede doel is (het Kinderkankerfonds, nvdr) twijfelde ik geen moment om het Geutelingenseizoen te openen. Het goede doel ligt me nauw aan het hart. Ik ben een vast lid van het VTM Soap Team. Wij doen mee aan heel wat sportactiviteiten en ons startgeld wordt door de organisatoren onmiddellijk op de rekening van een goed doel gestort. Mensen die mij enkel kennen als pispaal Jan Van Den Bossche uit Familiezien in mij geen atleet. Maar ik heb Alpe D’Huez al op gefietst, de Mont Blanc beklommen en de marathon van New York afgelegd in 3 uur en 33 minuten.’

Het Geutelingenseizoen loopt tot en met zondag 19 februari. Het ovenmuseum in de Ommegangstraat 3 is dagelijks te bezichtigen, behalve op maandag. Elke zondags is het mogelijk om in feestzaal Ter Elst een warme geuteling of een geuteling met Enamesaus te nuttigen. Op 11 en 12 februari organiseert het Geutelingencomité een kermisweekend.

Artikel verschenen in Het Nieuwsblad – online

Reacties gesloten.