Aimé Antheunis giet eerste geutelingen

 

 

50756cbc-6324-11e2-abfc-761393da7378_original.jpg.h380.jpg.568

De kop is er af.

Het geutelingenseizoen is begonnen. Aimé Anthuenis, voormalig trainer van de Rode Duivels, was de centrale gast op d’iiste geute.

De hevige sneeuwval zorgde  voor een geringe publieksopkomst. Maar wie er was heeft alvast na elf maanden opnieuw kunnen genieten van het Elsterse streekproduct bij uitstek. ‘Ik had van dit streekproduct wel al gehoord, maar kende het niet echt’, zei Aimé Anthuenis terwijl hij zich concentreerde op het geutelingengieten. ‘In mijn thuisstad Lokeren kan je zoiets lekkers niet eten, al is de plaatselijke paardenworst er ook fantastisch. Alleen wie een geuteling geproefd heeft, kan meespreken over dit overheerlijke gerecht. Als je weet hoe een geuteling wordt gemaakt, dan weet je dat dit onweerstaanbaar is.’

Het geutelingenseizoen loopt in het Ovenmuseum in Elst nog tot het weekend van 17 februari.

Op wereldrecordjacht

Eén ding staat intussen vast. Tijdens het weekend van 9 en 10 februari wordt er in Elst een wereldrecord gevestigd. Naar aanleiding van de 33ste geutelingenfeesten zullen er gedurende 33 uren onafgebroken geutelingen gegoten worden. De hoeveelheid speelt daarbij geen rol, wel de symbolische 33 uren. Ooit werden er in Elst op één dag trouwens 12.000 geutelingen gegoten.

Tijdens gewone weekdagen worden de geutelingen gegoten door een team van 10 vrijwilligers. Zij zorgden er de afgelopen twee jaren telkens voor, dat er 10.000 euro geschonken werd aan het Kinderkankerfonds.

Info: www.geutelingen.be

 

 

 

Reacties gesloten.