Dorpsdag 2019 in ELST

Al voor de 11de keer ging in Elst de Dorpsdag door, op zondag 25 augustus. De traditie van de Dorpsdag startte met de deelname van Elst aan de wedstrijd ‘Dorp met toekomst’, waarvan het in 2009 de laureaat werd.

De editie 2019 startte – onder een stralende zon – met een rommelmarkt van Elsterse inwoners, rond het dorpsplein. Om 14u startte de ‘1000 km van Elst’. Moedige wandelaars (want het was heet!) volgden via wandelknooppunten de aangegeven routes. Onderweg kwamen ze een aantal posten tegen met een verrassing, een ‘sneukeltocht’ met lokale en duurzame accenten. Met het inschrijvingsgeld werd een goed doel in de buurt – met name Leefboerderij Suskewiet in Rozebeke (dagbesteding aan personen met een verstandelijke beperking en/of ASS) – gesponsord.

Het vervolg speelde zich af op het dorpsplein met kinderdisco, gevolgd door een introductie in Shim Sham, een nieuwe danstrend op swingmuziek. Daarna bracht de Gentse zanger Freddy Vereecke met veel speelplezier en enthousiasme oldies en country. En dat werd duidelijk gesmaakt door de aanwezigen, evenals de burgers en cocktails verzorgd door de KSA van Elst!

Reacties zijn gesloten.