Dorpsdag 2022

De Reglementeringen der Wedstrijden te Elst, dd. 28 augustus 2022

Reglement 3×3 Korfbal

 • Elk team bestaat uit vier spelers, die niet kunnen vervangen worden tijdens het tornooi. Tijdens de wedstrijd neemt 1 speler op de invallersstoel plaats, tijdens het spel kan ten elken tijde gewisseld worden, maar er mogen dus maar drie spelers aan het spelen zijn.
 • Deelname aan het tornooi kost 1 euro per deelnemer. Inschrijving van de ploeg kan vanaf 14u.
 • De matchen gaan door vanaf 15u. De organisatie van de matchen (en ook de onderverdeling naargelang leeftijd) hangt af van het aantal ploegen, evenals de finaleformule.
 • Een match duurt zeven minuten.
 • Bij gelijke stand wordt verder gespeeld tot een team scoort (= golden goal).
 • Een bal in de korf levert een punt op. Wanneer gegooid wordt van buiten de cirkel krijg je twee punten.
 • Je mag met de bal maar drie stappen zetten.
 • Als je de bal van het andere team afpakt, moet je eerst terug naar buiten de cirkel.
 • Je mag als speler de bal maximaal 5 seconden bijhouden.
 • Wanneer de bal buiten het speelveld valt, krijgt het andere team de bal via een opworp.
 • Bij een opworp (bij start wedstrijd of bij bal buiten) gaat 1 speler van elk team tegenover elkaar staan aan de rand van de cirkel. De scheidsrechter geeft de bal aan de speler het dichtst bij de korf en deze gooit de bal naar de tegenstrever voor hem, het spel is (terug) begonnen.
 • Wanneer er een punt is gemaakt, mag het andere team de bal direct opvangen vanuit de korf en verder spelen (maar moet wel eerst naar buiten de cirkel gaan).
 • De wedstrijden gaan gepaard met opzwepende muziek van DJ Charlie en vakkundige commentaar. Ook het gebruik van bijnamen is mogelijk.
 • Dit is vooral een Dorpsdag, sportiviteit en plezier staat voorop. De beslissing van de scheidsrechter is de juiste beslissing 😊.
 • Deze spelregels kunnen door de jury altijd veranderd worden in functie van de omstandigheden en noodwendigheden 😊.

Reglement Darts

 • Vanaf 14u mag een speler zich inschrijven, vanaf 15u kunnen er spelletjes gestart worden. De deelnemer krijgt twee spelletjes om een goede score op het bord te zetten.  Deze spelletjes kunnen verspreid over de namiddag gespeeld worden (tussen 15u en waarschijnlijk 17u). Een inschrijving kost 1 euro per deelnemer.
 • Tijdens de algemene ronde speelt elke deelnemer het spel individueel. Het doel is om tijdens een beurt van 301 naar 0 te gooien. De rangschikking tijdens de algemene ronde wordt opgesteld volgens het aantal pijlen die nodig is om uit te spelen naar 0. De tijd waarin dit gebeurd is, dient als tweede schiftingscriterium.
 • De buitenste gekleurde cirkel verdubbelt de waarde van de worp. De binnenste gekleurde cirkel verdriedubbeld de waarde van de worp. De rode roos heeft een waarde van 50. De groene cirkel rond de roos heeft een waarde van 25.
 • Er moet mooi uitgegooid worden, dit betekent dat om op 0 te geraken de speler de precieze waarde die nog over is moet gooien. Wordt er een hogere waarde gegooid dan nog over is, dan telt de score van deze worp niet mee (bvb. wanneer er nog 12 over is en de speler gooit 14, wordt deze worp wel meegeteld bij het aantal worpen, maar de score niet, en blijft de speler op 12 staan).
 • Er moet niet dubbel worden uitgegooid (voor de kenners 😊).
 • Wanneer de speler langer dan 7 minuten aan het spelen is, wordt zijn spel stopgezet en zal deze poging niet meetellen.
 • De acht spelers met de hoogste score (minst aantal worpen nodig) gaan naar de finales. Er zijn 4 kwartfinales, twee halve finales, en de grote finale. Naargelang het aantal deelnemers en de leeftijd ervan, kunnen we ook nog leeftijdscategorieën voorzien.
 • Na 17u is het tijd voor de finaleronde. De finaleronde wordt telkens gespeeld in duels.
 • De finaleronde wordt als volgt samengesteld:
 • In een duel proberen de spelers om ter eerst naar 0 te geraken. Hierbij krijgen ze om de beurt 3 pijlen om te gooien. Voor de rest blijven de spelregels dezelfde als in de algemene ronde.
 • Om te beslissen wie mag beginnen bij een duel, wordt bij het begin door elk van de spelers 1 pijl naar de roos gegooid. De speler het dichtst bij de roos mag beginnen.
 • Dit is vooral een Dorpsdag, sportiviteit en plezier staat voorop. De beslissing van de scheidsrechter is de juiste beslissing 😊.
 • Deze spelregels kunnen door de jury altijd veranderd worden in functie van de omstandigheden en noodwendigheden 😊.

Reglement Dessertenwedstrijd

 • Voor deelname aan de dessertenwedstrijd, moet je je dessert binnen brengen tegen 17u aan de bar. Wij zorgen voor koele bewaring. De hoeveelheid is voldoende opdat de jury van vier personen goed kan proeven 😊. De deelnemer is akkoord dat de overblijvende porties van het dessert na de wedstrijd door Dorpsforum worden verkocht. Wij bieden u graag een drankje aan als dank.
 • De vakjury (vier vertegenwoordigers van de lokale middenstand) wijst autonoom op basis van de criteria (presentatie, structuur, smaak en aroma, creativiteit) een top drie aan. Maar we weten allen, alle inzendingen zullen super lekker zijn 😊. De winnaars worden tijdens de avond van de Dorpsdag aangekondigd.

Uw e-mail bericht wordt niet gepubliceerd. Naam en e-mail velden zijn verplicht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.