Nieuw

Al voor de 11de keer ging in Elst de Dorpsdag door, op zondag 25 augustus. De traditie van de Dorpsdag startte met de deelname van Elst aan de wedstrijd ‘Dorp met toekomst’, waarvan het in 2009 de laureaat werd.

De editie 2019 startte – onder een stralende zon – met een rommelmarkt van Elsterse inwoners, rond het dorpsplein. Om 14u startte de ‘1000 km van Elst’. Moedige wandelaars (want het was heet!) volgden via wandelknooppunten de aangegeven routes. Onderweg kwamen ze een aantal posten tegen met een verrassing, een ‘sneukeltocht’ met lokale en duurzame accenten. Met het inschrijvingsgeld werd een goed doel in de buurt – met name Leefboerderij Suskewiet in Rozebeke (dagbesteding aan personen met een verstandelijke beperking en/of ASS) – gesponsord.

Het vervolg speelde zich af op het dorpsplein met kinderdisco, gevolgd door een introductie in Shim Sham, een nieuwe danstrend op swingmuziek. Daarna bracht de Gentse zanger Freddy Vereecke met veel speelplezier en enthousiasme oldies en country. En dat werd duidelijk gesmaakt door de aanwezigen, evenals de burgers en cocktails verzorgd door de KSA van Elst!

Deelnemers aan de rommelmarkt dienen zich tijdig in te schrijven via info@deelstenaar.be

Prachtig weer, leuke spelletjes, desserts om duimen en vingers bij af te likken, de plechtige intrede van de reuzen van Elst, een prachtige tentoonstelling met werken van Antoinette Detant en nog zo veel meer maakten van de ‘Dorpsdag Elst 2017′ een evenement om te koesteren.

Meer foto’s vind je hier

Met dank aan Kathleen !

Programma Dorpsdag 27 augustus 2017

Elsterse Spelen

Doe mee met je ploeg van 4 personen aan de Elsterse Spelen, uit je straat of je vriendengroep (leeftijd speelt geen rol). Inschrijving vanaf 13u30. Deze fantastische Spelen kennen 10 disciplines en gaan door van 14u tot 17u.

Dessertenwedstrijd.

Tussen 13u en 14u30 kunnen de desserten binnengebracht worden. Presentatie van de desserten tijdens het Dessertendéfilé om 15u30, met deskundige beoordeling van de vakjury. Vanaf 16u30 worden de desserten verkocht ten voordele van de Dorpsdag.

Kinderanimatie

Met springkasteel en grime. En dit jaar ook kinderdisco tussen 17u en 18u!

Expositie

Antoinette Detant stelt tentoon met aquarellen en schilderijen met olieverf, van 14u tot 19u in de Dorpszaal.

Reuzeke Reuzeke

Om 18u intrede van de Reuzen van Elst, met aansluitend de prijsuitreiking van de dessertenwedstrijd en de Elsterse Spelen.

Optreden Line Dance

Geboren en getogen in Elst: The Moonlight Line Dancers. Ze demonstreren en vragen je mee ten dans.

De jukebox van Elst

Vanaf 19u kan je je favoriete plaatje aanvragen voor een halve euro.

En natuurlijk met spijs en drank.

Wil je meer informatie of wil je graag meehelpen, laat het ons weten: info@deelstenaar.be , 0485/715224