Priester-kunstenaar Georges Herregods begon vele jaren geleden (in 1992, om precies te zijn) vrienden-kunstenaars uit te nodigen om hun werk tentoon te stellen in zijn kerk te Elst ter gelegenheid van het feest van Sint Apollonia.
Intussen is dit evenement uitgegroeid tot een cultureel hoogtepunt dat zelfs buiten onze landsgrenzen bekendheid geniet.
In 2012 haalt hij de prestigieuze kunsttentoonstelling ‘Zoeken naar de essentie van het Christendom’ van Johannes Wickert naar Brakel (zie link). Het is ondertussen reeds de 21ste religieuze kunsthappening welke sedert 2009 tegelijkertijd doorgaat in de parochiekerk te Elst en in de kerk van Nederbrakel.
Een greep uit de vele tentoonstellingen welke in de loop van de jaren ter gelegenheid van de ‘Geutelingenfeesten’ doorging :
1993, Tentoonstelling van religieuze kunst (met Armand Demeulemeester, Hubert Van Den Berghe en Louis van Overloop);
1994, Hedendaagse Kristelijke kunst (met Paul De Bruyne, Armand Demeulemeester en Romain De Saegher);
1997, Facetten van het hedendaagse expressionisme in de religieuze kunst (met Raymond Ceuppens, Herbert Falken, Georges Herregods en Germain Mangeleer);
1998, Hedendaagse Religieuze Kunsthappening (met Paul De Bruyne, Rafaël Gorsen en Gonul Sen);
1999, 8ste Religieuze kunsthappening (met Johannes Wickert, Paul De Bruyne, Jan Leenknegt, Louis van Overloop, Achiel Pauwels en Raymond Ceuppens);
2001, 10de Religieuze kunsthappening (met Raymond Ceuppens, Claire Vanden Abbeele en Pat De Vylder);
2002, 11de Religieuze kunsthappening (met werk van Georges Herregods);
2003, 12de Hedendaagse Religieuze kunsthappening (met werk van Koen Penninck en Bart Bogaert);
2004, 13de kunsthappening (met werk van Louis Van Overloop);
2005, 14de Hedendaagse Religieuze kunsthappening gewijd aan het thema De lachende Christus;
2006, 15de Hedendaagse Religieuze kunsthappening (werk van Pat De Vylder met centraal zijn zevendelige cyclus rond de zeven werken van barmhartigheid);
2007, Tentoonstelling over hedendaagse religieuze kunst. Dit jaar in het teken van de viering van vijftig jaar Pro Arte Christiana in Vaalbeek. De tentoonstelling en het bijhorende kunstboek gaan dieper in op het werk van paters franciscanen Geroen De Bruycker en Rik van Schik, respectievelijk schilder en beeldhouwer. Hun werk is onverbrekelijk verbonden met de geschiedenis van het Pro Arte Christiana;
2008, 17de Hedendaagse Religieuze kunsthappening (Bijbelse vrouwen van kunstenaar Marc De Corte);
2009, Een 25-koppig kunstenaarscollectief uit de Eiffel (België – Luxemburg – Duitsland) met monumentale werken. Het centrale thema is ‘In Gebed’. Het vond voor het eerst plaats op twee locaties : de kerken in Nederbrakel en Elst;
2010, Retrospectieve van de Duitse kunstenaar Johannes Wickert;
2011, Tentoonstelling MATER DEI van Koen Lemmens in de kerk in Nederbrakel en recente schilderijen van Georges Herregods in de kerk in Elst;
2012, Op zoek naar de essentie van het Christendom (tentoonstelling van de Duitse kunstenaar Johannes Wickert).
2013, Kunsthappening Elst (tentoonstelling met werken van de overleden Pat De Vylder op de bovenverdieping van de dorpszaal en van Koen Penninck in de St. Apolloniakerk).
2014, Kunsthappening in Home ’t Neerhof (tentoonstelling met werken van Eva Galle, Walter Theunynck en Georges Herregods).
2016, Moeder Aarde – Pachamama (tentoonstelling met werken van Jafeth Gomez uit Colombia en kalligrafisch werk van onder meer Koen Penninck).
2017, Waarom brandt het nog? (tentoonstelling met werken met werken van o.a.
Georges Herregods en Koen Penninck. Tijdens de tentoonstelling werden ook meerdere joodse objecten getoond en oud-testamentische Iconen van Alice Heirwegh.
2018, Venster naar de eeuwigheid (kunsttentoonstelling met iconen van verschillende icoonschrijvers zoals: Alice Heirwegh, Pater Ben van Vossel, Andrea Van Braeckel, Luc Leleu en Míhaela Nínulescu).
2019, Bron van leven (kunsttentoonstelling met werken van Antoinette Detant, Beatrice, Van Pottelsberghe, Celeste Van Langenhove en Koen Penninck).
In 1999 op 2 en 3 januari werd in de parochiekerk van Elst de Apollonia-cantate opgenomen.



Deze cantate werd gecomponeerd door Antoinette Tronquo.
De tekst van de cantate werd geschreven door pastoor-emeritus Louis Van Overloop.
Deze cantate werd speciaal gecreëerd ter gelegenheid van de herdenking van de 1750ste verjaardag van de marteldood van de heilige Apollonia.
Apollonia. Een legendarische figuur. Zij zou in de Egyptische stad Alexandrië hebben geleefd rond het midden van de derde eeuw. De plaatselijke bisschop Dionysus getuigde dat heidens gepeupel haar in het jaar 249, ten tijde van de vervolging van de christenen onder het bestuur van de Romeinse soldatenkeizer Decius, de tanden uit de mond sloeg en op de brandstapel ter dood bracht.
De heilige Apollonia, wiens feestdag wordt gevierd op 9 februari, genoot omwille van haar marteldood in de loop der eeuwen binnen de christelijke gemeenschap een groot aanzien. Zij wordt, als patrones van de tandartsen en de tandlijders, steeds afgebeeld met een tand in een tang.